Na pile
Pracoval jsem v hlubokém lese na pile
kolem vrčely železné zuby prožírající klády
nekonečná lopota, prach, pot a píle
jen řežte chlapy, dokud je les mladý
Vůně Jehličí se mísí s pachem pilin
to když kmeny dopadají na mýtinu
každý večer budu tou dřinou opilý
Ve tvojí posteli si na chvíli odpočinu
kolem hlavy létají kusy stěpky a třísek
za stálého vrčení strojů požírající dřevo
uprostřed hvozdu v místě nejhustších křovisek
jsem tě prvně spatřil má krásná děvo
Leží holé kmeny složené do hranic
bez větvoví jsou připraveny k odvozu
bez těžké techniky se nehnou ani za nic
už jedou traktory za práskajícího lomozu
Táhnou těžká kola stromy z lesa
na pilu, jejiž zuby kmeny na prkna nařežou
však, kde dřív stála listnatá tělesa
dělníci nové kmínky zpátky dovezou
Přečteno 544x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)