Paní Zima na svém trůnu,
na mrazivou hraje strunu,
krajinu chce vidět bílou,
vládne rázně velkou silou.
Závěje má tuze ráda,
proto snížek stále padá,
mráz též běží po krajině,
s metelicí ve družině.
Ač je silná, jednou padne,
její vláda časem chřadne,
jaro přichystá se k boji,
zima souboj neustojí.