Jaro v nedohlednu
Anotace: Báseň o tom jak je jaro daleko
Venku zas sněží
Jaro zatím v nedohlednu
Ač za oknem dávno březen
venku sedí zima jak v lednu
chystá se příroda probudit ze sna
aby zem projít mohla bájná Vesna
Zem je sněhem obalená
sněženky spí ani neklíčí
Kdy už zima předá trůn ?
Než kohout na dvorku ráno zakřičí
Aby hlahol vyplašil zimu jak motýla
Objeví se Vesna krásná jako víla
Však jaro v nedohlednu
Mráz nechce polevit ze sevření
Chudák ptáci nemohou hnízda stavět
Zima trápí všechna živá stvoření
V zimě když se mnou čerti šili
Na jaro se dlouho všichni těšili
Přečteno 555x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, Anděl, ldona
Komentáře (2)
Komentujících (2)