Kamenice
V řece,jež v horách pramení
potápí se balvany, jak prám
kluzký mech jim obepíná tělo
Kamenice si cestu klestí až k vám
a jen tak sedět u ní se mi chtělo
Kolem Tanvaldu, po staletí
Kamenice si v údolí píská
písničku o rodném kraji
po kterém se řece stýská
ačkoliv ho lidé dobře znají
Dlouhou trasou v Jizerkách
Kamenice se šibalsky vine
cestou míjí zbytky hutí
u nichž čas pomaleji plyne
když krása řeky se mi vnutí
Přečteno 528x
Tipy 3
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
Komentáře (1)
Komentujících (1)