Strom na zasněženém kopci
Roste holý strom na zasněženém kopci
kolem, jen bílé peří se z nebe snáší
však stále bílý kostelík stojí v mojí obci
bledá tvář luny nad vsí, zatím světlo zháší
kolem stromu, jenž má holé větvoví
létají kosi hledající potravu ve studené zemi
kde však žížaly schovává, samotné slunce nepoví
dělit o potravu se však musí se všemi
Zjara, až strom smaragdy zbarví své listy
budou kosi zpívat u jeho koruny
nad pohled jsem si obrazem jistý
jejich popěvky budou slyšet blízko luny
Přečteno 491x
Tipy 1
Poslední tipující: Iva Husárková
Komentáře (0)