Spor vám vedly malé blechy,
o Azorův kožíšek,
kousaly mu nohy, slechy,
moc se zlobil voříšek.
Do vody pak rychle spěchá,
úlevu mu přinese,
mokro nemá ráda blecha,
snad jí řeka odnese.
Na listu teď blešky sedí,
pozorují rybičky,
na šupiny smutně hledí,
nikde chloupek maličký.