Odlet čápů
Nad komínem zřím let čápů
z jejich nohou, jenž jsou jak chůdy
mají výhled jak z mrakodrapu
letět do Čech musí přesně tudy
Viděl jsem čápy létat blízko nebe
marně potravu hledali v žíznivém jílu
snad zemřeli by hlady, nebýt tebe
vracející se odkudsi z černého světadílu
Zobáky klapou jak do rytmu bubínku
chtěl bych sedět na křídlech při odletu
uchovat v hlavě chci pěknou vzpomínku
sledovat zhora zem v pozdním létu
Komentáře (0)