Anotace: Padají verše z rudých stromů, vlaštovky složené z okvětí na chvíli spadnou zlehka dolů a pak se ke slunci rozletí...
Májoví ptáci
Padají verše z rudých stromů
vlaštovky složené z okvětí
na chvíli spadnou zlehka dolů
a pak se ke slunci rozletí
Voňavá mračna němých ptáků
na střeše kreslí do větru
jsou lehce cítit po tabáku
a padají ti do svetru
Ty verše spadlé z rudých stromů
pletu ti umně do řádek
snad ukážou ti cestu domů
do brány snů a pohádek