Volba květin
Jsem spoután omamnou vůní bazalek
na louce svítí barvami jako duha
končící kdesi v místech nedostižných dálek
krása květin - zlá paní, ale dobrý sluha
Skláním se nad souvislou řadou macešek
jež hynou pod žárem sluneční záře
sázel jsem je láskou v noci na dnešek
ach půvab květin, jak svatí u oltáře
Sotva zřím učesané záhony dlouhými hřebeny
který rosný déšť zalívá než vybledne luna
upravené řádky neposedný vítr zahází semeny
stejně prudce jak na poušti písečná duna
Když bučiny zdraví vítr tichým hlasem
jak před státníkem provádí hluboké úklony
Na čerstvé narcisy hledím s úžasem
v květnové zahradě dnes neplatí žádné zákony
Vylétají mlsné včelky z barevného kalichu
aby na zimu,jak proud tekl med
proto musíme v zahradách být potichu
ach na rozkvetlou zahradu jaký to pohled
Přečteno 434x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Marcella
Komentáře (1)
Komentujících (1)