Zatímco přes díru v patě
začíná pozvolna svítat
nebe už si v barvách debécií
klidně zdobí nedaleké pohoří
zpodobňující grafiky
fantastičnosti nachového peří
hrábla na hůlkách tančí
v rukou starousedlíků jarní vesnicí
na parketu půdokryvných luk
já mlčky upíjím
stébly zelených trav
tuhle divotvornou snídani
a v ústech mi roste sytost
červených jahod zabalených
v kornoutech jara
………………………………………..
na každém kousku jazyka
vnímám jinou chuť
pokaždé když usrknu