Kapka vody
Anotace: ...některé zákony nezastavíš
Ranní opary,dýchání země
v pulsech světa obláčky putují
jak dětské duše sem a tam
matka je na rukou neudrží...
často se srazí do náruče rodné
do klína se jí vpijí
Pramínek vyvěrá,jeden tu,druhý tam
stužka v lesním zátiší
potůčky, jak síť do sebe vpadnou
jak větve stromu do koruny
Divá je řeka,kmen křivolaký
po jarním tání bouřlivě hučí
téměř se smutkem v dáli se loučí
v kořenech delty se uklidní
Moře a oceán,slaný a mocný
temnotou svou a životem kypí
nemůže nikdo,ani my,lidi
obrátit koloběh kapky vody
30.1.2006
Komentáře (4)
Komentujících (4)