Po břehu cvalem ujíždí
vůně
ve spřežení
ospalého proudu řeky
kterou pošeptává
na stráni mateřídouška
omámena ranní rosou v travinách
voda krůpěj rosy
když chodidly hladíš ji bosý
cítíš maminčino přání
horkem roztaženými nozdry
stíny se plíží za patou
jako žebráčtí mnichové
hledají vůni dávno jim vzatou
když hvězdy už noc vítají
na svých rtech
Básní je na stránkách "Marcella" neuvěřitelné množství. Škoda, že nemám příliš mnoho času. Po nocích začnu však postupně číst. Jsem na Liter.cz jen asi pět dní.
29.05.2018 13:07:22 | ARNOKULT
... tak to tě tu na modrých stránkách vítám ...
... přeji velkou obraznost a trpělivost ...
... číst není tak těžké ...
... horší je ...
... domluvit se jazykem ...
... který dobře znáš ...
... hodně štěstí v poznávání ...
29.05.2018 15:54:18 | Marcella