Už kvetou pivoně

Už kvetou pivoně

Anotace: Báseň inspirovaná pobytem na chatě :)

Sbírka: Po stopách vesnice

Už kvetou růžové kvítky pivoní
to jaro svůj příchod zavčas ohlásí
mlasná včela si na poupěti přivoní
podle toho jaké v něm slyšela hlasy

Už kvetou voňavé květy pivoně
vůně letí loukou , co se horkem telelí
v malé ohradě - pase svý koně
mladý kovboj líně ležící v jeteli

Až budeš míjet růžový záhon
voňavých pivoní plných jak džbán
od nás přijmi prosím jarní zákon
hrdý květ se nese jako pán

Už kvetou pivoně v naší zahrádce
slunce hladí poupata po líci
vítr svou jarní píseň zahrát chce
květy ve váze stojí na polici

Natrhala je dívka ze sousedství
za kterou jsem chodil potají
sdrce mé skotačí jako v dětství
snad ty květiny kousek radosti dají
Autor Petr27, 12.06.2018
Přečteno 391x
Tipy 3
Poslední tipující: Pacik, Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel