Slavíček
Proč letíš slavíčku ze zlaté klece ?
za louku, k té hluboké řece
jestli tě sousedovic kocour chytí
skončí už navždy svižný let
šelma už ježí svůj táhlý hřbet
zde bude konec tvého bytí
Kam letíš slavíčku za bílého dne ?
do blízkého parku, na strom sedne
tudy chodí muž a jeho věrný pes
snad k tobě nevyskočí můj slavíčku
cítím že máš slzičky na krajíčku
tvůj žalozpěv se rozléhá na celou ves
Vrátil se slavíček do mého domečku
za oknem slyšel kostelík na kopečku
s radostí se zase houpá v kleci
ač dávno toužil zpěváček po volnosti
přemluvily ptáčka k návratu zlé okolnosti
naštěstí se mu podařilo včas utéci
Komentáře (0)