Jaká to novina ?
Jaká to novina ? narodil se vrabeček
jeho matka ukryla hnízdo hluboko v listoví
kde se skrývá ten maličký drobeček ?
ani dravé zvěři husté křoví nic nepoví
Jaká to novina ? klubou se další vajíčka
náš vrabeček má brzy plno sestřiček a bratříčků
matka starostlivě češe a zahřívá malá tělíčka
v zeleném listoví na vysokém keříčku
Neuběhl ani rok a vrabec už letí
nejdřív nad pole , potom do mlází
obletět kolem slunce si troufl na potřetí
co na nebeský lán vroucně vychází
Jednou se však Vrabeček nevrátil z dálavy
marně ho matka volala od svítání do klekání
možná ho snědla liška, možná klovl pták krákavý
snad se s ostatními na blankytu prohání
Přečteno 469x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková
Komentáře (0)