Cvrček
Seděl malý cvrček v trávě
na svoje housličky vrzal právě
stébla jsou rovná jako píšťaly
slunce je konejší, ve dni parném
bzučel dál v tom světě marném
luhům i k horám do dáli
Cvičil cvrček poctivě celý den
krasné skladbičky jsou jako sen
vyhrával lidem pěkně z vesela
slunko se na blankytu kývá
přitom si do rytmu notně zpívá
přidal se měsíc a jeho hvězdná kapela
Jednou se však hraní náhle utiší
jen bůh ví zda ho někdo uslyší
to děti chytily cvrčka do sklenice
marně pak volal a ježil krovky
dál hrál jen v rytmu dechovky
aby zase zpívat mohla celá vesnice
Přečteno 529x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)