Vítr v lese
Zabloudil vítr v lesích
dřív než se den sešeří
bude ten neposedný čtverák
hladit stromy v zelené kadeři
Při měsíčku usne les
Bloudí vítr vysoko v povětří
však ani poslední lístek
od něžného pohlazení neušetří
Vznáší se vítr o polednách
nad luhem , nad lesem
povídá smrk svému bratrovi :
Neviditelný přítel už jde sem
Šeptala jedle stojící na pasece
vítr jí rozcuchal jehlíčí učesané
uklonily se dva smrky dlouze
jak před bohem páni křesťané
Vítr sedával bukům v korunách
U stromu páni křesťané modlete se
a dobře ho teď poslouchejte
jak vítr prochází se po lese
Přečteno 492x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl, Iva Husárková
Komentáře (1)
Komentujících (1)