Špičky skalních jazyků
ochutnávají rajčatovou šťávu
čerstvě vymačkanou z tomatových červánků
šišky na dřevěných zelenáčích
otevírají své schránky
a semena padající z nich
usínají v podbrázdí do příštího jara
než z nich vyrostou ratolesti
čistotná zrcadla pod nimi
štrikují dokonalé podobizny všech těch krás
vznášejících se jim nad hlavami
na svých širých hladinách
prázdné loďky usínající na jednom z břehů
naslouchají ukolébavce táhnoucí se z fjordů
jak chlácholivým hlasem přináší jim vítr
lehce k jejich kotvám
dokud nevzbudí je ruce rybářů
mám v očích slzy
které pijí lofotští motýli