Růžový červánek
Růžový červánek, jak plamen pohasíná
jiskry vzhůru letí,jakoby křídla měly
jak táborový oheň hlásí nám
kolem něj se známé písně pěly
V růžových šatech tančí na obláčku
roj jisker dávno sfoukl vítr,jako svíčku
na zem rosu rozsypal z objemného váčku
stříbrné perličky zůstanou na tvém líčku
Když ráno slunce rosu vypilo
ze zlatého džbánku kapky nemizí
dost pro všechny v něm zbylo
voda je po noci chladná a ryzí
Růžový baldachýn se vznáší tak lehce
jako byl by vycpaný husím peřím
opustit nebeskou loži se mu nechce
slunce z východu, však spěchá ke dveřím
Červánek pak slunci své místo přenechal
do večera, než soumrak světlo zhasne
z nebeského lánu pak kvapem spěchal
celý den,že musí spát je mu jasné
Přečteno 448x
Tipy 5
Poslední tipující: Pacik, Kapka, Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)