Potok,jak splašený kůň
Kolem potok,jak splašený kůň cvalem běží
balvany rozráží svým upoceným čelem
neposedné vlnky, jak bodliny vzhůru naježí
jako střelený zajíc utíká, mezi zlatým podbělem
Potok, jak oř se v lukách rozeběhl
ve skále rozkročil ladné nohy vedví
hned jak srovnal krok, svorně lehl
v jeho očích stříbro se skví
Potok se hnal v sedmimílových botách
jako když se při povodni rozuteče
nosí v sobě jen sivý potah
a kalný proud bodá, jako meče
Potok je jak narozené robě
to když se voda do koryt odebere
jako stařec na věčnosti leží v hrobě
vše dobré si s sebou sebere
Šibal potok si cestou prozpěvuje
to děvečka plavila své oře
nové dálky svižným krokem objevuje
a než se naděje vsákne ho moře
Přečteno 367x
Tipy 2
Poslední tipující: Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)