Řeka
Pramínek malý
k nekonečné pouti
cestu si hledá
Krajinou romantickou
rovinou zemdlenou
V zelenou šelmu se mění
Svým chvostem
zemi smáčí
Laská se s rodinou
Poslušné její děti
jí olizují srst
Někdy k nohám sletí
zbloudilých lístků hrst
Člověk se šelmy bojí
Svírá ji za mříže navigací
Sotva ji upokojí
znovu se do džunglí vrací
Citlivý hřbet je zraňován
lstivými dutkami parníků
K jeřábům přístavním ukována
sní nezkrotná o šťastném úniku
Do dalekých moří
Komentáře (5)
Komentujících (4)