V horečce usoužená
halucinace
lučních trav
na modrých pastvinách
beránků co stonají
ve stínu kapradí
bloudí letargií léta
a třepou se v zánětu sucha
až do bezvědomí
zapadá den
tma za krkem
studený zábal noci
chladné polibky mračen
uzdraví tu netečnost
Země