Zatímco já
plazím se mezi psím listím
svlíknout letošní vystřízlivění
řehotají se pavouci v postelích
roztříštěných na lodyhách
fousatých přesliček
mému rozhodnutí
a
z keřů krákají vrány
mají už trochu v hlavě
tančí rozcuchanej krump
bezinkového likéru
klauni v černém
na větvích holohlavých
taky
vrabci lohní u blátivých cest
vinoucích se v polích
šípkové víno
z puklin krvavých ran
sladký bolehlav křídel
přikrývá opilou zem
pár sklínek podzimu
přece nikomu neuškodí
miláčku