Anotace: poema babího léta
Jestli se to smí...
Řekni, jestli se to smí,
jestli se to může,
zůstat ještě chvíli
a utišit tvůj pláč.
Ať se dlouhé trápení,
změní v sladký mámení
však ty to dobře znáš...
Navlékat na nitku korálky,
házet psaníčka do schránky,
smáčeti se deštěm,
obarvit se duhou,
skákat z louží do dálky.
Tak řekni, jestli se to smí...