Dominuje si statně
nad mořem
cévnatý smrk
na čertově hřbetu
zdola se dívám
vzhůru
jak tu
sebevědomá postává
pod mračnou peřinou
podzimního nebe
se svatozáří
zrcadlového slunce
sleduje to dění
u kamení
když letíš z ní
ztichne i les
pohledem jediným
rozkvete radost
jak záhony růží
a v té žíle malý řez
skokanského můstku