V kapce dešťové vody
tak čiré a studené
maličkým dítětem
naší Matky přírody
podzimními mraky stvořené
Tak čisté a osvěžující
s bratříčky a sestřičkami
naši půdu napájí
Kapička tak prostá
pro člověka samozřejmá
při pohledu na nebe
se jako bílé perly
z přetrženého náhrdelníku
k zemi vzduchem kutálí
Než se jednou provždy v tisících
malých i velikých kalužích
tichým roztříštěním
v kruzích ustálí
Kubíno velmi krásná. Úplně jsem se vcítila do té krásné kapky, kterou nám Matka příroda posílá. Opravdu krásná báseň.
19.03.2020 23:26:12 | Jaruška