Pět ódy radosti, slastí, krásných čas,
pro moji řeku s tokem sametovým,
poslouchat větříky s klidem ledovým,
medovým čmelákem stát se na chvíli zas…
Nehledat v tocích pramínky libých řas,
rozbásnit vodopády hlasem hezkým,
na břehách skládám poemy, nespím,
medovým čmelákem já budu zas…
Tekoucí rýmy ve verších plynou,
básníkova řeka čechrá tóny,
k uším lahodně se linou…
Co bude až zamrzne štípavou zimou?
Básníkova lepá povaha rozezní zvony,
vypustí rýmy, co v dál krás se linou a navěky plynou…