Velebná zima
Sníh hnízdí na špicích střech
tak jak ho tam vítr usadil
bílá pokrývka měkká jako mech
u nás na vsi jen málokomu vadil
Sníh zvířata do tlapek hrozně zebe
přesto se sype a nikoho se neptá
ač je všemi lyžaři veleben
zima za oknem svá přání pošeptá
Na dlouhé týdny se za okny uvelebí
paní zima opřená o křišťalovou hůl
její druh, sám mráz, tak velebný
poručil vichru ,aby na píšťaly dul
Přečteno 490x
Tipy 3
Poslední tipující: ZILA78, Mt. Blanc
Komentáře (0)