Anotace: Moravo, Moravo, co dáš mi do vínku... nad duši bolavou prastarou vzpomínku...
Matičce
Moravo, Moravo, co dáš mi do vínku
nad duši bolavou prastarou vzpomínku
Moravo, Moravo, ty jsi můj zlatý klas
s věrností k samotám utíkám k tobě zas
Za řečí jadrnou po víně zmámenou
to ty jsi, Moravo, mé slepé rameno
k tobě vždy vrátím se, ty jsi má matička
vráskami zdobená, shrbená, maličká
Za noci chvěješ se, v poledne dozráváš
řekni mi, Moravo, jestli mě ráda máš
vždycky když po zimě budí se vinohrad
stárneš mi do krásy víc, než si můžu přát