Jak chmýří vznáší se
vlaštovky ve větru,
po strunách ornice
běhají ve svetru
děti, co pouštějí
barevné draky,
v blátivých šlépějích
lesknou se mraky.
Vítr, ten pacholek,
píská si vesele,
z draků a vlaštovek,
chvíli jsou přátelé.
Tam někde pod mraky,
krátce se pozdraví,
poté se vlaštovky
k Sahaře vypraví.
Večer, po setmění,
pak všechno ztichne,
na uschlé osení,
zrána mráz dýchne.
Z komínů valí se oblaka dýmu,
ve vzduchu cítit je blížící zimu