Řeka spí pod ledem
Anotace: Báseň o zamrzlé řece
Řeka spí pod ledem
její ztuhlé tělo s chladným pohledem
marně čeká na konec této zimy
ledové kry vězní ryby pod vodou
u níž dívka prochází zimní přírodou
u té řeky povídá si s nimi
Když řeku uspal tuhý mráz
zima na ní vystavěla ledovou hráz
její boky brání vodě v další tůře
slunce zanechalo v ledu hřejivé otisky
to paprsky zemi obohatilyzlatými penízky
i v dobách kdy je světu nejhůře
Přečteno 420x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, Iva Husárková
Komentáře (0)