Sonet o Krajině
V bílém sněhu pod oblohou záře dávných hvězd,
jiskry času Boží stopu vyslovily tichem lesa;
v předpokoji konce noci zazněla mi srdce krása –
poutníkovi, který nezná konce vlastních cest.
Krajina je zřídlem spásy našich otců, našich dětí,
pramenem co stále proudí – z dávné doby hlas,
vymezuje trpký osud – dává mu svůj čas,
když jsme všemi opuštěni, čekající bez objetí.
Kráčím domů z města němých, bez vody a cestou prachu,
s hudbou v srdci osvobozen projdu branou tenat strachu,
kde mi Slunce navždy předá světlo pouze Tvé.
Kdesi zazní zvony v dálce – hluboký tón osamělý;
život Lásky přijde znova – to co oči neviděly;
budu čekat s Duší Země – v ní najdu jen své.
Moc, moc děkuji. Jsem pouze diletant - nicméně silně, silně ovlivněný řeckou a latinskou poezií. Těch zhruba devět let (byť po práci) u vynikajícího pana doktora Němečka zanechalo stopu.Před rokem 1997 (či 1996 - už nevím) jsem byl pouze inženýrem, dokonce hlavním vodohospodářem ČEZ.
05.02.2019 22:05:55 | ARNOKULT
Klasiku, co tě mám povídat... Jako starý ročník vína Reserva. Poválet a snít.
05.02.2019 20:07:25 | šerý