Anotace: Prohlížela jsem galerii fotek a našla jsem jednu moc hezkou. Bohužel mi sem nešla vložit, ale snad se bude líbit aspoň báseň.
... a zlaté Slunce
hladící kopce vod
zvědavě nakukuje
za plachty poutníků
co razí si cestu
horskými průsmyky
kapičky moře
solené
slzami paprsků
nadšeně poskakují
odráží se od boku lodi
lesknou a třpytí se
ve světle zářivky
která zanedlouho
naposled zabliká
a zhasne...