Slunce vstává,začíná den
Anotace: Báseň o ránu v horách
Od vysokých hor slunce budí,
zvuk píšťaly a pastýři chudí
rozsypalo po obloze zlatý pel
když ustlalo přehoz červánkových rubínů
ozářilo se nebe tisícem barevných odstínů
když v krůpějích rosy dopřává si koupel
Slunce vstává,začíná den
už na blankytě drží ho třmen,
Malého vozu jenž nestihl odjet včas
Vy nebesa záříte od světla zdroje
už dávno vstalo i děvčátko moje
aby přivítalo hned zrána sluneční jas
Přečteno 457x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
Komentáře (0)