vábivá jadýrka modrojasů
zas do večera
roztluče napadrť
den v bronzovém hmoždíři
jen azurová suť ulpí
na nepolíbených rtech
z česna své samoty
vybírám
zapomenutá žihadla
ulítlých včel
na stráni chvěje se
opuštěný kvítek
ale nepokradeš -
- za nehty chtivosti
studí jinovatka...
zrána
v březovém háji
tluče špačky
nedosněné předjaří
ale poledne vezme
čas hákem
a v trávě se šustne
a zabělá
párek zimomřivých
motýlků
slunce se rozběhne
po svahu
z jeho bezzubé dásně
záhy vyrazí
kandík-psí zub
****