Bude jaro, nebo ne?
snad už vesna nastane,
v zahradě mezi záhonky
spatřil jsem první sněženky.
Krčí se nesměle, skromně
ti poslíčci přišli pro mně,
abych šel přivítat jaro
že zrovna z postele vstalo.
Ještě je ospalé, studí
křiknu na ně ať se vzbudí,
no tak už vstávej, už je čas
protři si oči, vítej v nás.