S podvečerem jsem v háji spal
Anotace: Báseň o spaní v lese
S podvečerem jsem v háji spal
zdálo se mi o děvčeti krásném
na měkoučkém mechu z aksamitu
při měsíčku, na nebi jasném
Stromy ševelí něžnou mojí píseň
dobře se pod nimi usínalo
i ptáci umlkli ať mne nevzbudí
když najednou celé nebe zesinalo
Vítr se splašil, jak švihnut bičem
les už není dávno tak klidný
nezdálo se mi zrovna o ničem
ač déšť nebyl ke mne vlídný
S podvečerem jsem v háji spal
příštího dne,kdy slunce zhaslo dojetím
však již dlouho nebudu ležet opuštěn
již brzy usnu v tvém hřejivém objetí
Přečteno 370x
Tipy 4
Poslední tipující: Kapka, ZILA78
Komentáře (0)