Zima nám ještě bičem hrozí
Anotace: Báseň o nevzdávající se zimě
Zima nám ještě bičem hrozí
jako by nechtěla vstát z trůnu
co jen si počnou ptáčci nebozí ?
musí ve volátku rozdrnkat strunu
Královna zimy nosí stříbrný plášť
v ruce žezlo z rampouchu třímá
před přicházejícím jarem chová zášť
na svém ledovém trůně sedí vzpříma
Shodila vesna vládkyni z hlavy korunu
zima tímto o svojí moc přišla
velká louže teď zbyla z jejího trůnu
a dívka spanilá si před dům vyšla
Přečteno 343x
Tipy 3
Poslední tipující: ZILA78, Anděl
Komentáře (0)