Vesna smaragdové šaty nosívá
Vesna smaragdové šaty nosívá
to v háji vítají příchod jara
až veškeré ptactvo se podívá,
jak slunko do mlhy čmárá
S jarem duše má rozkvetá
když barevné kvítky zrovna pučí
vyletěly včely pilné do světa
jež tak radostně v kalichu bzučí
Až se vše kolem rozmnoží
plné barev a veselých zvuků
pozdravuj jaro ty slunko boží
co se západem unikáš tomu hluku
Prochází se vesna v zelených šatech
Nejdřív po luhu, pak studánkou čirou
hle,větřík prolézá škvírou ve vratech
a jaro vítá vždy s železnou vírou
Přečteno 377x
Tipy 5
Poslední tipující: Marten, mirecek, Kapka, Denael
Komentáře (4)
Komentujících (3)