Klisna a hříbě
S klisnou, před tu stáj
vyšlo nemotorně malé hříbě
se západem sešeří se háj
drobátko má se k světu libě
Klisna od něj nehne se
jen když na zelený luh zavítá
pak ještě proběhnout po lese
honem zpátky neboť právě svítá
Hříbátko ale u stáje není
marně ho klisna zoufale nahání
tam u lesíčka nebo v zeleni,
na kopečku ve strmé stráni
Objeví se náhle v zahradě
tu koníčka spatří bystrým okem
jak tam nesměle v malé ohradě
již chodí svým jistým krokem
S klisnou, před tu stáj
přišly oba v pravý čas
vyšlo slunce v ten kraj
a na pastvu mohou jít zas
Přečteno 459x
Tipy 5
Poslední tipující: vlnka, Básník Karel
Komentáře (2)
Komentujících (2)