Pod oblaky, nad jezery
halí nebe soumrak šerý
rychle se to ale stmívá!
černo - jak křídla netopýra
ticho světa objímá tě
jak vzácný klenot v měkké vatě
země spí, už tiše dřímá
vzduch je chladný - až je zima
mlčení se vůně line
splétá se do révy vinné
voní jako tisíc růží
jako pára nad kaluží
Pak pod oblaky, nad jezery
paprsky slunce vsát už chtěly
náhle mi zmizel ten krásný sen
už není noc, však už je den.