Kostelní zvony poledne odbíjejí
zastavit čas v krajině zapomnění
domečky stály tu roztroušeny
život je cítit v torzech jejich
Šumavskou krajinou hromy duní
déšť zkrápí zemi, co život rodí
kravičky s telátky přežvykují
ruch žádný neruší tu jejich klid
Bláhový cyklista mihne se kol
baterka zabzučí přidá výkon
necítí přírodu povznášející
neslyší tetřeva v tokaništích
Poutníci jsme tady osamělí
kročeje znějí poklidem dní
obsáhnout louky, bučiny
vnímat krásu, tiše jen jít
Šumavo na chvíli tu být
Šumava, bývalá Krásná Hora 4.6.2019