Děti pozdního léta
Anotace: Báseň o blížícím se podzimu
Astry a jiřiny zbarvily okvětí
zem upředla sivá vlákna jinovatky
na louce běhá plno dětí
a doma oběd vaří jejich matky
Ty děti pozdního léta
poslední dny prázdin mají
vítr jim vlasy zaplétá
když jablka s hruškami dozrávají
Zralé ovoce div neláme haluze
venkovská škola okny děti vyhlíží
však se tam těší tuze
září se po špicčkách blíží
Podzim už stojí na prahu
jak najednou barevná je víska
všechny děti,jež mají snahu
po škole se jim stýská
Přečteno 343x
Tipy 1
Poslední tipující: Amiradi
Komentáře (0)