Hylákova studánka
Anotace: Báseň o jedné studánce v Bedřichově :)
V lese studánka chladná
z níž teče slabý pramínek
nečeká vodu cesta snadná,
do džberů našich maminek
Studánka chataře Hyláka,
jež z lesa pryč vytéká
v horku člověka přiláka
a při žízni k ní pokleká
Pramínku,nad chatovou osadou
docela slabý je tvůj proud
kdo řídí se lesní zásadou,
nalezne zde malebný kout
Přečteno 466x
Tipy 2
Poslední tipující: Amiradi
Komentáře (0)