Ve vlasech má hvězdy z krystalků, ledový třpyt, v různých barvách může zazářit.
Ústa, ledový mají dech, jenž jí kreslí barvou Arktidy krajku na šatech.
Lakomá není, bez řečí a bez prosení,
zasypává bílým zlatem celou Zemi.
Jen teď neumřít, vždyť přijde zas, vánoční čas.