Brzy se už sešeřívá
brzy se už stmivá
ráno je zas dříve vidět
a kouhout svým kokrháním
novej den zas vítá
i toto období má něco do sebe
a mráz tolik ještě nezebe
sychravé počasí vábí do peřin
s čajem a filmy nešetří
podzim navlékl svůj háv
a nad létem zvítězil