Anotace: Jedná se o kratičkou ódu věnovanou oblíbeným myslitelům jejího autora.
Parmenide, slyš své rčení –
bytí jest – nebytí není!
Slůvka tvá tak pěkně tkaná
v skromnou báseň zavázaná.
Drahý Johne Tolkiene,
tvůrce Eä – všeho bytí;
jasná hvězdo v živém ohni –
tys Eru, jenž v nebi svítí!
Obracím se v posled na tě,
Benedicte učiteli,
jehož moudrost vnesla v jedno
řád a soulad – smysl celý!
Tolkiena miluju. Mám všeobecně ráda fantazii. Pomáhá mi přežít. Mám ráda nedělní pohádky v radiu, poněvadž každý má jinou představu jak vypadají postavy a krajina. Moc milé, já děkuji:-)
13.12.2019 16:54:27 | Anděl