Tanvaldská mlha
Mlha skryla les pod závoj bílý
V němž se Terezínka ztrácí
do Tanvaldu, kde mí předci žili
každý se rád s úsměvem vrací
Sivý opar za obzor padá
až nevidím tanvaldské svahy
když do bytu se tma vkrádá
a chlad nám leze pod prahy
Táhnou se oblaka v údolí
jako když navléká přízi
z šedivých par slabě mrholí
a Tanvald v mlhách mizí
Venku šero, jak v podzimních dnech
když v oblacích slunce vidět není
samou hrůzou se mi tají dech
chtěl bych zase spatřit světlo denní
Přečteno 321x
Tipy 6
Poslední tipující: Donne, Kapka, jenommarie, šerý
Komentáře (4)
Komentujících (3)