Anotace: Tatry, červen 2019
ty vole – tady je krásně!
černý mraky
plný zlatých pásků
sem tam protnutý
blankytem
„jakože nebe existuje“
opírá se o
horský panoráma.
každej večer pozoruju
jak naháněj řhnoucí koně zpátky
do ohrad
zpod stínů
gerlachovskýho štítu v zádech.
každý ráno si dám kafe
na terase
(i si zapálím)
s pohledem na tatry
rozpálený ve vycházejícím
slunci.
a jindy
hory dočista zmizí
jako by nikdy nebyly
za mlhovou stěnou.
a jindy
stačí pozvednout hlavu
na nenápadně vyčnívající vrcholky
klenoucí se vysoko nad mraky
– tak moc jsou vysoký!
slyším jen louku
ptáky
hory a vítr
a někde někdo seká trávník
nebo
kácí dřevo
nebo
žene koně zpátky na pastvu
a za mnou na pozadí
hřmí puštěný rádio
- hudba
díky který necítím
tu příšernou osamělost…
a nuda života
nezdá se být tak těžká!
bude se mi tu po tom stýskat
– po tom
jak se mi tu stýskávalo
po lidech.