Moře
Anotace: nic velkého ani malého
Na dně moří leží,
tajemství v nich ukryto,
ryby jejich kouzlo střeží,
poklady je nabyto.
Nová loď tu kdysi plula,
na palubě plno lidí.
V dávných dobách zmizela,
víc už ji nikdo neuvidí.
Tajemství lodi v hlubinách
nedá lidem spát,
nesledují čas na hodinách,
nedá jim spát.
Kolik končin měla znát,
kolika moři měla plout,
s vlnami se měla prát,
teď našla v moři tichý kout.
Válkou slavná měla být,
osud rozhodl však jinak,
věčně slanou vodu musí pít,
za svou pýchu musí pykat.
Její děla z bronzu celá
pokryté jsou korály,
kolem plave rybka smělá,
mizí s lodí do dáli.
Kolik delfínů mělo ji vést,
kolika moři měla plout,
kolik měla proplout cest
teď našla v moři svůj tichý kout.
Tajemství lodi v hlubinách
nedá lidem spát,
nesledují čas na hodinách,
nedá jim spát,
nedá spát...
Komentáře (2)
Komentujících (2)